HRANOM JAČAJTE IMUNITET

HRANOM JAČAJTE IMUNITET

Od izuzetnog značaja,  ovih dana je da na snazi pandemije korona virusa jačamo imunitet. Pored važnih mera higijene ( redovno pranje ruku, kao i redovna upotreba dezinfekcionih sredstava ) obavezno obratite pažnju na unos zdravih namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima. Potrebno je da unosimo što više namirnica bogate vitaminom C, kao što su limeta, limun, grejp, ananas,  pomorandža, crvena i zelena paprika, kivi, prokelj, kelj, kupus, beli luk, brokoli, klice, gljive, đumbir, čaj od matičnjaka, maslačka i nane.

 

Dan započnite toplom vodom sa limunom, koju možete da obogatite i sa kurkumom. U narednom periodu uključite bar 2x nedeljno supu od kostiju koju ćete obogatiti povrćem, osim što ćete na taj način uneti obilje vitamina i minerala, delovaće i umirujuće na respiratorna stanja. Akcenat stavite i na potaže od povrća i bujona od kostiju.

 

Još od davnina nam je poznato koliko je beli luk i celokupna grupa lukovica značajna za imunitet, ojačava odbramene snage našeg organizma, i ima veliko antibakterijsko i antivirusno delovanje.

 

Značajno je da znamo da rafinisani šećer loše utiče na apsorpciju vitamina C, zato se maksimalno potrudite da ga eliminišete iz ishrane u narednom periodu ( i za stalno, ovo može da bude odličan početak za to ). Iskoristite slobodno vreme da napravite zdrave slatkiše za sebe i svoje ukućane.

 

Pored unosa vitamina C ( dnevni unos 500mg 2x dnevno za prevenciju ), potreban je unos i suplementacije vitamina D i K.

 

Na dnevnom nivou potreban je adekvatan unos tečnosti:

 

- Dan započnite toplom vodom sa limunovim sokom ili kurkumom,
- Šolja biljnog čaja od đumbira, matičnjaka, nane, kamilice, maslačka,
- Cedjeni sok – pomorandža, grejp i limeta,
- Kakao sa vodom u popodnevnim časovima ( odličan izvor Fe ),
- Hidrolat u kombinaciji sa vodom ( 1l dnevni unos ) – hidrolat miloduha ( odlično antibakterijsko i antivirusno delovanje ).

 

  • footer_logo
  •   Bulevar Arsenija Čarnojevića 82, 11070 Novi Beograd
  •   069/123-19-91
  •   Ponedeljak, sreda i petak 8-15h Utorak i četvrtak 14-19h
  • info@zvezdanaljubenkovic.com

Newsletter

Prijavite se na našu E-mail listu i budite u toku sa novostima, akcijama, popustima.

Nutri gold kartica

Stičete pravo na NUTRI GOLD KARTICU nakon HOLISTIC NUTRI pregleda. Budite prvi koji će saznati novosti, dešavanja i ostvariti popuste na odredjene nutri usluge.