Test intolerancije na hranu

 

Intolerancija ( netolerancija, netrpeljivost ), na odredjene namirnice iz hrane, se najednostavnije može opisati, po svom delovanju, kao trenutna, alergijska reakcija organizma, ali svakako treba naglasiti da INTOLERANCIJA nije klasična alergija.


Danas sve više ima klasičnih alergija, a intolerancija na hranu je danas vrlo česta pojava. Ne vezuje se za životno doba u kojem živimo i najčešće je neprimetna.

 

Neželjene reakcije na hranu (Intolerancija na hranu) mogu biti:

  •   imunološke (hrana deluje kao alergen i izaziva imuni odgovor u organizmu) i
  •    neimunološke, tj. ne dolazi do reakcija Ag-At.

 

 

 

Neimunološke reakcije ( pseudoalergijske )

Netolerancija prema odredjenim komponentama hrane može se pokazati u vidu mnogih zdravstvenih tegoba. To je rezultat stresa kome je organizam izložen unosom namirnica na koje je preosetljiv. Ukoliko dugo vremena unosimo hranu koja nam iz nekog razloga smeta dolazi do niza problema: umor,migrena, tegobe sa varenjem, bolovi u mišićima,promene na koži, vrtoglavica, depresija,nesanica…Stvaranje energije je primarni zadatak organizma I organizam se trudi da tu energiju uzme iz odgovarajućih namirnica.

 

Genetski zapisi su drugačiji, u zavisnosti od toga, svakom od nas je potrebna drugačija hrana, kako bi organizmu obezbedili neophodnu energiju. Kompletnom organizmu je potrebno da pridjemo individualno i pružimo mu ono što mu je u tom trentku potrebno, kako bi sprečili nastanak bolesti u budućnosti i preventivno delovali na komletan organizam.

 

Napravite pametan izbor unosa hrane uz pomoć testa intolerancije!

Mnogi od vas su se pridržavali raznim režimima „pravilne ishrane“, medjutim rezultata nije bilo. Potrebno je ustanoviti koji je uzrok netolerancije.

 

INTOLERANCIJA NA HRANU:

  •   Holistička – Nutricionistička anamneza i antropometrijska merenja
  •    Test analiza – intolerancija na 100 namirnica
  •   Analiza uzroka trenutne intolerancije
  •    Saveti o detoksikacije ( po izboru izrada nutri jelovnika ili plana pravilne ishrane )
*Vreme trajanja pregleda 60 minuta.

Drugi o nama

Newsletter

Prijavite se na našu E-mail listu i budite u toku sa novostima, akcijama, popustima.

Nutri gold kartica

Stičete pravo na NUTRI GOLD KARTICU nakon HOLISTIC NUTRI pregleda. Budite prvi koji će saznati novosti, dešavanja i ostvariti popuste na odredjene nutri usluge.